Draad buigen

Draadbuigtechnologie

2D en 3D draadbuigmachines

Draadbuigtechnologie op numeriek bestuurde buigmachines is een bewezen productieproces voor het buigen van draad voor verschillende industrieën. Dankzij ultramoderne machines van internationaal erkende merken zoals Wafios en Numalliance en getraind en ervaren personeel is het draadbuigproces geautomatiseerd en daardoor kosteneffectief, zelfs voor kleine productiehoeveelheden. Wij produceren draadcomponenten van verschillende soorten en typen gegalvaniseerd, koper, zink-aluminium en roestvrij staaldraad met een diameter van 2 mm tot 13 mm.

We bieden ook aanvullende diensten voor gefabriceerde draadonderdelen, zoals afschuinen, lassen, persen, lassen en inkepen.

Draadbuigen is een gespecialiseerde tak van metaalbewerking die precisie, technologie en jarenlange ervaring combineert. Robomet levert al jaren producten van de hoogste kwaliteit aan klanten en reproduceert zelfs de meest complexe ontwerpen nauwkeurig.

Onze sterke punten

Moderne machines

Ervaren personeel

Korte levertijden

Kwaliteit

verschillen, toepassingen, kenmerken

2D en 3D ruimtelijk draadbuigen

Draadbuigen in 2D richt zich voornamelijk op platte vormen, terwijl de 3D-techniek het mogelijk maakt om complexere en driedimensionale vormen te creëren. Bij 2D draadbuigtechnologie wordt de draad meestal in één vlak gebogen, wat gebruikt wordt bij de productie van mazen, roosters of frames. Draad buigen in de 3D-ruimte, dankzij moderne machines, maakt het mogelijk om complexere vormen te maken, zoals manden, standaards of decoratieve elementen.

Breed scala aan draadbuigtoepassingen in vele industrieën

De brede toepassing van draadbuigen maakt de technologie zeer gewaardeerd in vele industrieën. Automobiel, waar veiligheids- of bevestigingselementen worden gebruikt; industrie, waar gebogen draad een onmisbaar onderdeel is van veel machines; meubilair, waar draad wordt gebruikt bij de productie van stoelen, tafels of boekenkasten. Industrieën zoals de landbouw, wit- en bruingoed en de bouw profiteren ook van de voordelen van draadbuigen en creëren duurzame en functionele producten.

Perfecte reproductie van een ruimtelijk CAD-ontwerp

Dankzij onze samenwerking met moderne CAD-systemen kunnen we elk ontwerp, zelfs het meest complexe, nauwkeurig reproduceren. Het buigen van draad in onze fabriek gebeurt op de millimeter nauwkeurig, waardoor de herhaalbaarheid en hoge kwaliteit van elk product gegarandeerd zijn.

Soorten buigdraden en hun diameters

Voor het buigen van draad worden verschillende materialen gebruikt. De meest populaire zijn gegalvaniseerd draad, roestvrij staal en zink-aluminium. Ze worden allemaal gekenmerkt door verschillende eigenschappen, waardoor ze kunnen worden afgestemd op de individuele behoeften van de klant. De diameter van de draad die we gebruiken varieert van 2 mm tot 13 mm, wat een grote veelzijdigheid garandeert voor de productie van verschillende onderdelen.

Kleine en grote series draadproducten

Niet alleen de omvang van het project is belangrijk voor ons. We voeren zowel eenmalige, korte productieseries als permanente producties uit volgens een afgesproken schema. Door met ons samen te werken, kun je er zeker van zijn dat zelfs de kleinste bestelling met dezelfde zorg wordt behandeld als grootschalige productie.

Industrieën waarvoor we draadbuigen

autorijden

industrie

meubelmaken

landbouw

consumentenelektronica en witgoedindustrie

bouw

VIDEO

Bekijk hoe we werken

Voordelen van draadbuigen in ons bedrijf

Z

zeer nauwkeurige bewerking van onderdelen van draad met verschillende diameters

Z
perfecte reproductie van een ruimtelijk CAD-ontwerp
Z
mogelijkheid om draad met verschillende eigenschappen te buigen
Z
zeer korte tijd van de ontwerpfase tot de productiefase
Z
grote en kleine batchproductie van gebogen draadproducten mogelijk
Z
werken in zowel 2D- als 3D-vlakken
Z

draad kunnen buigen met verschillende coatings, waaronder PVC

Z

optioneel draadsnijden of automatisch lassen

Technische details voor draadbuigen

Ons bedrijf houdt zich al vele jaren bezig met het buigen van ruimtedraad. We beschikken over een modern machinepark van 2D- en 3D-ruimtedraadbuigmachines met een hoge productiecapaciteit. De productie is gebaseerd op een ruimtelijk CAD-ontwerp, dus we garanderen een zeer nauwkeurige reproductie en herhaalbaarheid van het eindproduct. De machines die we gebruiken voor het buigen van draad zijn volautomatisch en de tijd die nodig is om een stuk te maken hangt uitsluitend af van de complexiteit ervan, gemiddeld maken de machines enkele honderden stukken per uur. Het buigen van draad in onze fabriek wordt uitgevoerd met ruw materiaal met een diameter van 2 mm tot 13 mm. We voeren de meeste bestellingen uit op basis van het materiaal dat we op dat moment in voorraad hebben. Op verzoek van de klant kunnen we toevertrouwde draad buigen. Het overgrote deel van onze productie is gebaseerd op vertinde draad, roestvrij staaldraad of zink-aluminium draad. Ons bedrijf biedt een zeer hoge mate van flexibiliteit in de productie van verschillende soorten draadcomponenten. We kunnen onze klanten continue productie bieden volgens een vast schema of we kunnen eenmalige korte series van een product produceren.

We kunnen zowel zeer eenvoudige ontwerpen realiseren waarbij de draad in één vlak wordt gebogen, als complexe ontwerpen, waaronder ontwerpen in een driedimensionale ruimte. We hebben ook de mogelijkheid om draad te lassen op volledig geautomatiseerde apparatuur, waardoor onze mogelijkheden nog verder toenemen. We controleren altijd graag het ontwerp dat de klant ons stuurt en bepalen de productiemogelijkheden op dit gebied.

Kenmerken van draadbuigmachines en aanvullende diensten

De draadbuigmachine, die rechtstreeks vanaf de rol driedimensionaal kan buigen, combineert moderne technologie met praktisch nut. Hij heeft een volledig elektrische buigarm die compact, modulair, solide gebouwd en kosteneffectief is. Afhankelijk van het model heeft de machine één tot drie buigkoppen die elk vrij rond het te bewerken materiaal kunnen draaien. De gereedschappen die in het proces worden gebruikt zijn eenvoudig in te stellen, wat het instelproces aanzienlijk versnelt. De machine is uitgerust met een geïntegreerd veiligheidsheksysteem en extra ingangen/uitgangen. De mens-machine-interface is gebaseerd op een industriële computer met speciale software. De programmeerinterface is meertalig en gebaseerd op een aanraakscherm. Voor het gebruiksgemak heeft het systeem een simulatiefunctie, een internetverbinding voor ondersteuning op afstand en chatten met experts, en zelfcorrigerende feedback van 3D-meetapparatuur. Een geïntegreerde gereedschapsbibliotheek en een simulatiegereedschap voor het instellen van onderdelen maken de functionaliteit van de machine compleet, zodat nauwkeurig en efficiënt draadbuigen mogelijk is.

Om aan de verwachtingen van onze klanten te voldoen, bieden we ook aanvullende diensten zoals draadsnijden of automatisch lassen. Hierdoor kunnen gebogen draadproducten worden uitgebreid met extra functionaliteiten, waardoor ze nog veelzijdiger en op maat gemaakt worden.

Voordelen van het uitbesteden van de productie van draadcomponenten

Het uitbesteden van de productie van draadcomponenten is niet voor niets een populaire keuze geworden voor veel bedrijven in verschillende industrieën. Een van de belangrijkste voordelen van een dergelijke oplossing is de verlaging van de kosten. In plaats van te investeren in dure draadbuigmachines, personeelstraining en wagenparkonderhoud, kunnen bedrijven deze verantwoordelijkheden delegeren aan een gespecialiseerde derde partij. Dit geeft hen flexibiliteit in de productie zonder grote hoeveelheden kapitaal te hoeven investeren in apparatuur en technologie. Bovendien beschikken gespecialiseerde fabrieken van draadcomponenten vaak over geavanceerde technische kennis en ervaring om de kwaliteit van het eindproduct te garanderen. Door te werken met een gerenommeerde leverancier kunnen bedrijven ook profiteren van kortere doorlooptijden, wat cruciaal is in een snel veranderende marktomgeving. Outsourcing maakt het ook mogelijk om in te spelen op schommelingen in de markt – als de vraag naar een bepaald product toeneemt, is het eenvoudig om de productie te verhogen zonder extra machines te hoeven kopen of nieuw personeel aan te nemen. Tot slot kan uitbesteding leiden tot innovatie – specialisten op het gebied van draadbuigen stellen vaak verbeteringen aan projecten voor of introduceren nieuwe technologieën die extra voordelen kunnen opleveren voor de uitbesteders. Het uitbesteden van de productie van draadcomponenten stelt bedrijven in staat om kostenefficiëntie, productieflexibiliteit en toegang tot de nieuwste technologie en expertise op het gebied van draadverwerking te realiseren.