Draadlassen

Producten op maat

Gespecialiseerde metaalverbindingstechnologie

Draadlassen is een gespecialiseerde techniek voor het verbinden van metalen, met als belangrijkste doel het maken van duurzame en sterke roosters en gaas. Bij Robomet zijn we gespecialiseerd in het maken van producten op maat, afgestemd op de individuele behoeften van elke klant. Dankzij de moderne technologie en de ervaring van onze specialisten kunnen we draadroosters met een diameter van 2 tot 8 mm aanbieden, tot 1,2 meter breed en tot 4 meter lang. Door het precieze lassen van de draad kunnen we elke maasbreedte bereiken met behoud van de volledige herhaalbaarheid van het product.

Onze sterke punten

Moderne machines

Ervaren personeel

Korte levertijden

Kwaliteit

moderne cnc-machines

Hoe werkt het draadlasproces?

Draadlassen is een proces dat is gebaseerd op het permanent verbinden van twee stukken metaal door verhitting en druk. In het geval van staaldraad wordt puntlassen het meest gebruikt, waarbij warmte wordt opgewekt door een elektrische stroom die door de contactuiteinden van de draad stroomt.

Bij Robomet wordt het hele lasproces geoptimaliseerd door het gebruik van ultramoderne CNC-machines, die de precisie en herhaalbaarheid van elk voltooid onderdeel garanderen. Na het lassen kan het draadrooster extra bewerkingen ondergaan, zoals het opnieuw verwarmen van de frames of het buigen en versterken met een platte staaf. Dit geeft de producten extra stevigheid en esthetiek die zelfs aan de verwachtingen van de meest veeleisende klanten voldoen.

Industrieën waarin gelaste roosters en gaas nuttig zijn?

Roosters en mazen die door middel van draadlassen zijn vervaardigd, worden in veel industrieën gebruikt. In de tuinbouw zijn ze onmisbare elementen voor het maken van omheiningen, plantbedekkingen of klimplantensteunen. In de bouw wordt gelast gaas gebruikt om balustrades, poorten of loopbruggen op te vullen. De hierboven genoemde raambeveiligers zijn de ideale oplossing voor wie zijn huis wil beschermen tegen ongenode gasten.

In de landbouw en veeteelt zijn draadbomen essentieel voor het maken van kooien voor vogels, duiven of andere diersoorten. De bakkerij-industrie profiteert ook van de voordelen van producten die zijn verkregen door draadlassen, door ze te gebruiken als onderdelen in bakapparatuur.

Ook de logistieke en opslagsector mag niet worden vergeten. Gelast draadgaas en gaas worden gebruikt als wanden voor gaascontainers of opslaghekken en bieden duurzaamheid en veiligheid voor opgeslagen goederen.