Draadelementen

Productietechnologie voor draadcomponenten

Breed productiebereik

Ons bedrijf houdt zich bezig met de productie van verschillende draadelementen volgens het ontwerp dat de klant ons toevertrouwt. Wij zijn gespecialiseerd in de productie van draadcomponenten met een diameter van 2 mm – 13 mm. We gebruiken CNC-machines van topkwaliteit van gerenommeerde fabrikanten om producten volledig geautomatiseerd te vervaardigen op basis van computerontwerp. Dankzij de bovengenoemde automatisering is elk product identiek en voldoet het aan de hoogste kwaliteitsnormen. We werken met materiaal uit onze voorraad of, op speciaal verzoek, kunnen we de productie starten op basis van de grondstof die ons wordt toevertrouwd.

Dankzij de beste machines bieden we de productie van draadonderdelen in 2D, 3D en met lasmachines. Onze CNC-apparatuur wordt gekenmerkt door hoge precisie met een hoge productie-efficiëntie. Producten van verschillende complexiteit kunnen worden gemaakt van vertinde draad, zink-aluminium of roestvrij staaldraad. We hebben ook apparatuur waarmee we draad kunnen buigen die is gecoat met verschillende soorten materiaal. Een extra troef van ons bedrijf is ons hooggekwalificeerd personeel, dat zijn ervaring gedurende vele jaren heeft opgebouwd en zo de hoogste kwaliteit van onze producten en snelle levertijden garandeert.

Onze sterke punten

Moderne machines

Ervaren personeel

Korte levertijden

Kwaliteit

breed scala aan industrieën

Orders voor de productie van draadelementen

We voeren opdrachten uit voor de productie van draadcomponenten voor verschillende industrieën, waaronder de auto-industrie, meubelindustrie, industriële productie, bouw, landbouw, consumentenelektronica, witgoed, techniek en decoratie. Dankzij de mogelijkheid om draadonderdelen gratis op de computer te ontwerpen, kunnen zowel kleine als grote batches in korte tijd worden geproduceerd. Een zeer groot gemak voor onze klanten is het feit dat elk product dat eenmaal is gemaakt, wordt opgeslagen en gekalibreerd in het geheugen van de productieapparatuur, zodat we de mogelijkheid hebben om snel een extra batch te produceren.

Ons bedrijf is een zeer betrouwbare zakenpartner, zodat u ons permanente uitbesteding bij de productie van draadcomponenten kunt toevertrouwen. Terwijl we een hoge kwaliteit garanderen, houden we ons ook aan strikte productiedeadlines, zodat we een goed product tegen een aantrekkelijke prijs kunnen garanderen.

Productieproces voor draadcomponenten

De productie van draadelementen in ons bedrijf begint met een grondige analyse van het ontwerp van de klant. Op basis van deze gegevens en met behulp van geavanceerde CAD/CAM-software maken we een nauwkeurig 3D-model van de draadcomponent, waarmee we mogelijke problemen kunnen identificeren en het productieproces kunnen optimaliseren. Vervolgens selecteren we, afhankelijk van de specificaties van het project, het juiste type draad: vertind, zink-aluminium of roestvast staal. Dankzij onze geavanceerde CNC-apparatuur kunnen we onderdelen van draad nauwkeurig vormen en complexe vormen creëren met een ongekende precisie.

Na het vervormen gaan de draadcomponenten over op het lasproces, als het project dat vereist. Met behulp van moderne lasmachines zorgen we ervoor dat de verbindingen duurzaam en esthetisch mooi zijn. De volgende stap is het coaten van de draad met verschillende soorten materiaal, wat niet alleen een esthetische afwerking toevoegt, maar ook de weerstand van het product tegen corrosie en externe factoren verhoogt. Elke productiefase wordt onderworpen aan strenge kwaliteitscontroles, zodat we kunnen garanderen dat elk product dat onze fabriek verlaat voldoet aan de vastgestelde normen en aan de verwachtingen van de klant.

Voordelen van externe productie van draadcomponenten

Beslissen om draadcomponenten extern te produceren heeft veel voordelen. Ten eerste hebben klanten, door samen te werken met gespecialiseerde bedrijven zoals het onze, toegang tot de nieuwste technologie en expertise die niet gemakkelijk intern kan worden verworven. Dit betekent dat producten met uiterste precisie worden gemaakt, terwijl de kosten optimaal blijven.

Ten tweede stelt het uitbesteden van productie bedrijven in staat om zich te concentreren op hun kernactiviteiten. In plaats van te investeren in dure machines en personeelstraining kunnen bedrijven zich richten op innovatie, marketing of uitbreiding naar nieuwe markten.

Bovendien biedt externe productie flexibiliteit in bestelvolumes. Of het nu gaat om een kleine prototypeserie of massaproductie, we kunnen ons aanpassen aan de behoeften van de klant en tegelijkertijd korte levertijden garanderen.

Tot slot zijn bedrijven door gebruik te maken van externe productiediensten verzekerd van een product van constante hoge kwaliteit, wat moeilijk te realiseren is in een interne productieomgeving, vooral zonder de juiste infrastructuur en ervaring.

Draadcomponenten voor diverse industrieën

De draadcomponenten van Robomet zijn een essentieel onderdeel voor vele industrieën, waarmee unieke en functionele oplossingen kunnen worden gecreëerd voor de meest uiteenlopende marktsectoren. Op het gebied van detailhandel hebben we bijvoorbeeld productzakken, die zorgen voor ergonomische en esthetisch verantwoorde opslag van goederen, of prijsspelden, die een onmisbaar item zijn in winkels. Voor de schoonheidsbranche bieden we draadhangers voor krultangen om kappersgereedschap gemakkelijk op te bergen en toegankelijk te maken.

Als het gaat om industriële productie, dienen onze spiraalveren voor de toevoersystemen van automaten of gebogen en gelaste draadhandgrepen vele machines en zorgen ze ervoor dat ze goed functioneren. In de bouw daarentegen zijn producten zoals vakwerkhangers of het gespecialiseerde draadframe voor de wapeningsindustrie sleutelelementen in verschillende constructies.

Voor de cateringsector hebben we flessenhangers met traliewerk voor het eenvoudig bewaren en vervoeren van dranken, en in de RTV-sector garandeert de RTV-hanger voor de winkelketen de juiste presentatie van producten. De decoratieve en doe-het-zelfsector profiteert van producten zoals draadgrepen voor verfrollers of decoratieve stangen voor tuinaccessoires.

Bij landschapsbouwtoepassingen worden schanskorven steeds populairder als esthetische en functionele architecturale elementen. Andere, meer gespecialiseerde onderdelen, zoals gebogen draad met schroefdraad, een cybant met schroefdraad aan de uiteinden van de draad of een stalen gebogen haak, worden gebruikt in een breed scala van niet-standaard projecten die nauwkeurig en betrouwbaar vakmanschap vereisen.

Elk van deze producten weerspiegelt Robomet’s geavanceerde vaardigheden en precisie in de productie van draadcomponenten en biedt betrouwbare oplossingen voor de meest uiteenlopende industriële en commerciële sectoren.