Schanskorven

Wat zijn schanskorven en waarvoor worden ze gebruikt?

Breed scala aan toepassingen voor schanskorven

Schanskorven zijn gaasstructuren gevuld met stenen of ander materiaal die zowel praktische als decoratieve doeleinden dienen in de tuinarchitectuur en de bouw. Hun geschiedenis gaat terug tot de oudheid, toen ze werden gebruikt als verdedigingsmaatregelen. Vandaag de dag zijn schanskorven een moderne en esthetische oplossing in veel sectoren van de bouw en het ontwerp van groenvoorzieningen.

Onze sterke punten

Moderne machines

Ervaren personeel

Korte levertijden

Kwaliteit

duurzaamheid en veelzijdigheid

Schanskorven

Een van de populairste toepassingen van schanskorven tegenwoordig zijn schanskorfafrasteringen. Ze zijn niet alleen esthetisch mooi, maar ook duurzaam en bestand tegen verschillende weersomstandigheden. Schanskorven gevuld met stenen creëren niet alleen een indrukwekkende barrière, maar ook effectieve geluidsisolatie. Dankzij het gebruik van zink-aluminium draad bij de productie van schanskorven hebben deze hekken een hoge weerstand tegen corrosie, wat zich vertaalt in een lange levensduur. Hedendaagse schanskorven kunnen op maat worden gemaakt, zowel wat betreft de afmetingen als de keuze van het opvulmateriaal.

Schanskorven

Een andere belangrijke toepassing van schanskorven zijn schanskorven keermuren. Ze bieden effectieve bescherming tegen landerosie, vooral in gebieden met steile hellingen of waar het risico op aardverschuivingen bestaat. De schanskorven, gevuld met stenen, verdelen de druk effectief en laten het water vrij stromen, zodat het zich niet kan ophopen en schade kan veroorzaken. Dergelijke constructies zijn niet alleen functioneel maar ook esthetisch mooi en worden vaak gebruikt in landschapsarchitectuur om terrassen en keermuren te creëren.

Gevels van schanskorven

Een nieuwe toepassing van schanskorven zijn schanskorfgevels. De introductie van dit element in het ontwerp van het gebouw geeft het een modern en uniek karakter. Deze gevels zijn niet alleen visueel aantrekkelijk, maar ook milieuvriendelijk dankzij de natuurlijke invulmaterialen. De zink-aluminiumdraad waarvan de schanskorven zijn gemaakt, garandeert duurzaamheid en corrosiebestendigheid. In combinatie met de juiste stenen vormen schanskorfgevels een innovatieve en opvallende oplossing voor moderne architectuur.

Snelle bouw van omheiningen dankzij de modulaire functie van schanskorven

Steeds meer mensen waarderen de praktische en esthetische voordelen van schanskorven, vooral bij het bouwen van omheiningen. Een van de belangrijkste voordelen van schanskorven is hun modulaire ontwerp. Met de modules, die in wezen geprefabriceerde segmenten zijn, kunnen de hekken op een snelle en efficiënt gecoördineerde manier worden gemonteerd. Voor dit proces zijn geen ingewikkelde gereedschappen of gespecialiseerde kennis nodig. Je hoeft alleen maar een geschikte ondergrond te maken en de schanskorfsegmenten naast elkaar te leggen. Hierdoor kunnen zelfs mensen zonder eerdere bouwervaring in relatief korte tijd een solide en esthetisch mooie omheining maken. Dankzij het modulaire ontwerp zijn fouten of aanpassingen tijdens de installatie bovendien minimaal. Het is ook eenvoudig om de hoogte, lengte of vorm van de omheining aan te passen aan individuele behoeften en de specifieke kenmerken van de locatie. Dit alles maakt schanskorfafrasteringen steeds populairder bij mensen die op zoek zijn naar snelle, maar duurzame en aantrekkelijke afrasteringsoplossingen.
We kunnen zowel zeer eenvoudige ontwerpen realiseren waarbij de draad in één vlak wordt gebogen, als complexe ontwerpen, waaronder ontwerpen in een driedimensionale ruimte. We hebben ook de mogelijkheid om draad te lassen op volledig geautomatiseerde apparatuur, waardoor onze mogelijkheden nog verder toenemen. We controleren altijd graag het ontwerp dat de klant ons stuurt en bepalen de productiemogelijkheden op dit gebied.

Voordelen van het gebruik van schanskorven

Z

eenvoudige levering in een compacte vorm

Z

snelle installatie

Z

corrosiebestendigheid

Z

vrije keuze van natuursteenvulling

Z

modulaire constructie

Z

breed scala aan maten

Z

geluidsabsorptie cheques

Z

esthetisch aangename uitstraling

Combinatie van schoonheid, duurzaamheid en geluidsbarrière

Schanskorven maken niet alleen indruk met hun unieke uiterlijk, maar combineren ook eigenschappen die ze tot een unieke oplossing maken in landschapsarchitectuur. Ten eerste, esthetiek. De natuurlijke stenen, gevat in mazen van zink-aluminiumdraad, creëren een unieke combinatie van rauwheid en elegantie die perfect past in zowel moderne als traditionele ontwerpen. Ten tweede, duurzaamheid. Schanskorven zijn zeer goed bestand tegen invloeden van buitenaf, zoals neerslag, vorst en UV-straling, wat hun lange levensduur en lage onderhoudskosten garandeert. Wat schanskorven echter onderscheidt van andere afrasteringsoplossingen is hun vermogen om geluid te dempen. De dikte en dichtheid van de stenen waarmee de schanskorven zijn gevuld, vormen een effectieve geluidsbarrière die geluid absorbeert en afvoert, waardoor het geluid rondom wordt verminderd. Voor veel mensen die waarde hechten aan rust en stilte, maar niet willen inboeten aan esthetiek, zijn schanskorven de perfecte combinatie van functionaliteit en schoonheid. Als gevolg hiervan worden deze unieke structuren steeds gewilder onder bouwers, architecten en huiseigenaren die op zoek zijn naar complexe oplossingen voor hun omgeving.
We kunnen zowel zeer eenvoudige ontwerpen realiseren waarbij de draad in één vlak wordt gebogen, als complexe ontwerpen, waaronder ontwerpen in een driedimensionale ruimte. We hebben ook de mogelijkheid om draad te lassen op volledig geautomatiseerde apparatuur, waardoor onze mogelijkheden nog verder toenemen. We controleren altijd graag het ontwerp dat de klant ons stuurt en bepalen de productiemogelijkheden op dit gebied.

Fabrikant van schanskorven

Wij zijn fabrikant van gelaste schanskorven. We werken samen met een aantal handelsbedrijven. We hebben 15 jaar ervaring in de productie van schanskorven en schanskorfnetten. We hebben de ervaring en de voorraad om schanskorven en accessoires te produceren tegen aantrekkelijke prijzen voor distributeurs en individuele klanten.

We maken schanskorven van zink-aluminiumdraad met een diameter van 3 tot 6 mm en mazen van 30 tot 200 mm en afmetingen tot 3 meter. De schanskorfroosters zijn vervaardigd van zink-aluminiumdraad met een coating van 350 g/mm2

Kwaliteit en precisie bij de productie van schanskorven zijn de sleutel tot succes in de bouwsector. Daarom heeft Robomet geavanceerde machines om producten van de hoogste kwaliteit te maken. Onze draadbuigmachines zijn nauwkeurig gekalibreerd om elke centimeter nauwkeurigheid te garanderen en automatische lasmachines zorgen voor duurzame en gelijkmatige verbindingen, wat essentieel is voor de levensduur en duurzaamheid van de afgewerkte schanskorven. De hoge kwaliteit van onze producten is niet alleen een kwestie van geavanceerde technologie, maar ook van de ervaring en aandacht voor detail die we in het productieproces brengen. Bovendien heeft inzicht in de behoeften van de markt ons in staat gesteld te innoveren door schanskorven ‘plat’ aan de klant te leveren. Dit betekent dat de schanskorven zo worden voorbereid dat ze snel en efficiënt ter plaatse kunnen worden gemonteerd. Deze aanpak verkort niet alleen de assemblagetijd, maar verlaagt ook de kosten en levertijden aanzienlijk. Investeerders die voor onze schanskorven kiezen, krijgen dus niet alleen een product van hoge kwaliteit, maar ook een effectieve en economische oplossing die aan hun verwachtingen voldoet.